טיפולי שיניים
שתלים דנטליים: לחייך בפה מלא
בעיה של מחסור בשיניים ניתנת לטיפול באמצעות שתלים דנטליים. ד"ר שמעון רשף שופך אור על ההתפתחויות האחרונות בתחום
מאת: ליאת עיני, כתבת דוקטורס
מקרים של שיניים חסרות, הנובעים מעששת, מחלות חניכיים, חבלות או חוסר מולד, מעוררים בעיות הן ברמה הבריאותית והן ברמה האסתטית. אולם, אם בעבר היו משתמשים בתותבות נשלפות או משחיזים שיניים לתותבת קבועה, בשנים האחרונות קיימת אפשרות נוספת של השלמת שיניים חסרות ע"י שתלים (מלשון השתלת שיניים) ושיקומם.

קליטת השתל
קליטה מוצלחת של שתלים תלויה בבחירת מטופל מתאים (גיל, נוכחות של מחלות , מחלות חניכיים, היגיינת הפה וכו') ובחירה של אתר מתאים להשתלה (גובה, רוחב, איכות העצם, נוכחות ומיקום של שיניים טבעיות וכו'), לכן שלבי האבחנה והתכנון חשובים מאוד. ד"ר שמעון רשף מסביר: "סיכויי הצלחת הטיפול גבוהים (כ-95%), אך ורק בתנאי שמקפידים על כללים מאוד נוקשים, כגון: התאמת השתל למטופל (אורך, רוחב, ציפוי, חברה), תכנון נכון וביצוע מיומן של ההשתלה ושל שיקום על גבי שתלים". אחת ההמלצות היא לא לבצע שתלים בגילאים צעירים (לפני גיל 18-20). עד אז האזור עדיין גדל ומשתנה. כמו כן, למעשנים כבדים לא מומלץ לעשות זאת, ובוודאי לא לפני התגברות על מחלת חניכיים.
ד"ר רשף מסביר, כי במרבית המקרים מומלץ לעבור את הטיפול בהרדמה מקומית בלבד. במהלך הטיפול מחדירים מעין בורג לעצם הלסת. לאחר מכן מומלצת בדרך-כלל תקופת המתנה של מספר חודשים לקליטת השתל והחלמת האזור.
"כיום ישנם מקרים בהם ניתן לבצע השתלה מיידית לאחר עקירת שן או שיניים ואף שיקום מיידי של האזור על-ידי כתרים, ואין צורך לחכות תקופת המתנה", אומר ד"ר רשף. מומלץ לבחור ולתכנן מקרים אלו בקפידה רבה. אי הקפדה על כללים נוקשים ובחירת מקרה או סוג שתל לא נכונים מורידים בהרבה את סיכויי ההצלחה. "מדובר בעיקר במצבים שבהם כל פתרון זמני אחר מהווה בעיה אסתטית. אמנם הפרוצדורה עלולה להקטין את סיכויי ההצלחה של השתל, אך היא בהחלט אפשרית".
ד"ר שמעון רשף הוא מומחה לאורתודונטיה ומטפל ברפואה אסתטית שתלים ושיקום הפה.
מידע נוסף: השתלת שיניים מקצועית בישראל